Jos Schoonderbeek, geboren (1953) en getogen in Nijkerk.

Als ik terugdenk aan hoe mijn interesse voor tekenen en schilderen is ontstaan weet ik nu precies waar het is begonnen.

Ergens rond mijn 10 e moest ik voor wat spullen naar de zolder van mijn ouderlijk huis en vond daar tussen wat oude rommel een pentekening, en in de voorkamer hingen enkele schilderijen, een daarvan is een landschap met koeien, dat was zeker geen meesterwerk, maar op één of andere manier klopte het.

Mijn geboortehuis is, een boerderij aan de Olevoortseweg in Nijkerk die ligt in de polder Arkemheen, onder de rook van een uniek monument, het stoomgemaal Hertog Reijnout, tussen Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Van serieus schilderwerk is er in mijn jeugd nauwelijks sprake geweest. Tekenen is vanaf mijn 18 e mijn beroep geworden, maar dan als Bouwkundig en Interieur ontwerper en tekenaar.

In 1992 ben ik in creativiteitscentrum De Brink in Nijkerk aquarel-lessen gaan volgen!, In 2005 is daar op de Open school acrylverf-schilderen bijgekomen, en in 2010 olieverf !

Vaak krijg ik de vraag ’’Heb je daar een opleiding voor gevolgd?  ”Ik kan dan alleen maar antwoorden met ”nee,”  eigenlijk helemaal niet. Ik teken en schilder wat ik zie. Ik zie het als een gave. Natuurlijk is mijn werk met de jaren verfijnd door het vele doen. Mijn handen geven weer wat mijn ogen zien. Dat is niet voor iedereen weggelegd, daar ben ik me inmiddels van bewust.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een van de getoonde schilderijen, dan hoor ik dat graag van u.

Denkt u er aan om een landschap te laten maken, of een portret van uw kinderen, partner, zakenrelatie, of het lijkt u leuk iemand een aquarel, pentekening of een acryl, olieverf- schilderij kado te geven, kunt u contact met mij opnemen en zal ik u graag over de mogelijkheden informeren……

Ik zou zeggen, neem een kijkje op mijn website en ik zou het erg leuk vinden om een reactie te lezen in mijn gastenboek op www. artnijkerk.nl

Jos Schoonderbeek

Nijkerk

Deel dit bericht met uw vrienden!